Toestellen
02 februari 2007 - Ron Smeets

Okwap S868 met virtueel clickwheel

Op het eerste gezicht lijkt de Okwap S868 een relatief standaard Windows Mobile Smartphone van Taiwanese afkomst en afgemeten aan de specs is ie dat eigenlijk ook.

Wat wel opvalt is de zogenaamde virtuele clickwheel functie die de toestelmaker in het keypad ingebouwd heeft rondom de cirkelvormige '5' toets.

Als je met je vinger in een circel om die toets heen beweegt, dan kun je op dezelfde manier door menu's en (adres)lijsten scrollen als je dat gewend bent bij de iPod. Om het Apple gevoel nog wat te versterken is het toestel in dezelfde witte kleur uitgevoerd.

De specs zijn verder, zoals gezegd, redelijk standaard voor een Aziatische smartphone: 2.4inch display, Intel PXA270 416MHz processor, 128Mb ROM, 64MB RAM, 2MP camera, Bluetooth en SD kaart geheugenslot.

De S868 is momenteel alleen nog in Taiwan te koop en kost daar zo'n 350 Euro.Gerelateerde links:
Zoet GSMmetje van Hello Kitty
Weer een iPod achtige muziek GSM
Bijzondere musicphone van Samsung
LG's MP3 GSM met iPod look en clickwheel
De 'Chocolate Nano' MP3 speler
Platte iPod achtige GSM van Smart
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.