Nieuws
27 augustus 2013 - Nichal Joosse

Officiële Android 4.3-ROM voor de HTC One uitgelekt

Een ontwikkelaar op het XDA-forum is in het bezit gekomen van de officiële update van Android 4.3 Jelly Bean voor de HTC One. Hij heeft hier een custom-ROM van gemaakt die gemakkelijk te installeren is op HTC One-smartphones. Deze custom-ROM heet Maximus HD 12'' en is gebaseerd op de nog niet uitgebrachte firmwareversie 3.09.401.1. De cleane ROM zal waarschijnlijk op 28 augustus gepubliceerd worden. 

In de ROM zijn aanpassingen te vinden voor Sense 5, de laag van HTC over het Android-besturingssysteem heen. Ook is het nu mogelijk geworden voor gebruikers om hun eigen muziek- en videohighlights te gebruiken en daarnaast kan Sense nu afbeeldingen synchroniseren met de beat van een muzieknummer en dit vervolgens afspelen. Daarnaast zijn er enkele geluidstweaks toegevoegd aan het Instellingen-menu en is er een nieuwe animatie te zien als de telefoon wordt opgeladen en als deze uit staat.

Uiyeraard zijn de nieuwe Android 4.3-functies van Google ook aanwezig, zoals OpenGL ES 3.0 en WiFi-locatiebepaling. De update is nog niet uitgebracht door HTC zelf. Het installeren van de custom-ROM is uiteraard op eigen risico. Ook heb je een geünlockte bootloader nodig, roottoegang en een eigen recovery.  

Over de auteur: Nichal Joosse