Nieuws
21 mei 2011 - Ron Smeets

Officiele presentatie Windows Phone 7 Mango op 24 mei

Aanstaande dinsdag, 24 mei, presenteert Microsoft in New York de nieuwste versie van Windows Phone 7, ook bekend als de reeds veelbesproken en in video's opgedoken Mango update.

De presentatie start om 16u00, Nederlandse tijd, en is live te volgen via een videostream. Op hetzelfde moment zal Microsoft Nederland een blogposting publiceren waarin uitgelegd wordt wat de update voor de Nederlandse markt zal betekenen.

Of daarin echt veel nieuws te lezen zal zijn is nog maar de vraag. Het is immers al bekend dat Windows Phone 7 Mango de eerste versie van het smartphone OS wordt waarin ook ondersteuning voor de Nederlandse taal en -diensten (Xbox Live, Marketplace en dergelijke) opgenomen is. Iets dat Nederlandse Windows Phone 7 gebruikers tot nu toe hebben moeten ontberen. Overigens zal het nog wel even duren voordat de Mango update uitgerold wordt. Eerdere berichten spraken van een release in de herfst van dit jaar, vermoedelijk dus in september of oktober. Hopelijk komt Microsoft dinsdag met een ietwat nauwkeurigere datum.

De stream kun je dinsdag, vanaf 16u00 hier bekijken. De blogposting van Microsoft Nederland verschijnt hier (link werkt dus ook pas vanaf 24 mei, 16u00).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.