Nieuws
25 oktober 2010 - Ron Smeets

Officiele lancering Android 3.0, Gingerbread, aanstaande

Bij de vorige versies van Android (Froyo, Cupcake etc) werd vlak voor de officiele lancering een reuzen cupcake en frozen yoghurt in de 'tuin' van Google geplaatst. Welnu, enkele dagen geleden verscheen een 'Gingerbread man' op die plek. Hieronder kun je het videobewijs daarvan zien.

Als de geschiedenis zich herhaalt, dan lijkt het er dus op dat de officiele lancering van Android 3.0 (Gingerbread) aanstaande is.

Letwel, dat wil nog (lang) niet zeggen dat die versie ook al op (nieuwe) toestellen te vinden zal zijn of dat de eerste updates uitgerold gaan worden. Daarvoor hebben de fabrikanten doorgaans nog zo'n drie tot zes maanden nodig. Ongeveer gelijktijdig met het opduiken van de Gingerbread man dook ook een bericht (zie Google Code Android forum) op dat niet Android 3.0 maar Android 2.3 de eerstvolgende 'grote' upgrade van het Google OS zou worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.