Geruchten
07 mei 2008 - Ron Smeets

Officiele introductie Nokia E71 op 8 Mei?

Begin dit jaar werd deze nieuwe high-end E-Series van Nokia al enkele malen gespot maar sindsdien bleef het, behoudens enkele nieuwe uitgelekte plaatjes, verdacht stil rondom de E71.

Volgens GSM Helpdesk zal het toestel echter deze week, op 8 Mei om precies te zijn, officieel aangekondigd worden. Bovendien is het toestel al gesignaleerd in diverse webshops wat zou kunnen betekenen dat de Nokia E71 vlak na de lancering ook al te koop zal zijn.

De E71 wordt Nokia's nieuwste business phone en opvolger van de E61(i) die al ruim een jaar in de winkels ligt. De E71 heeft dezelfde candybar vormgeving en is ook voorzien van een qwerty toetsenbord maar de Finnen zijn er wel in geslaagd het toestel ietwat compacter (smaller en platter) te maken. De afmetingen van de E71 zijn 112x57x10mm (hxbxd).

De belangrijkste specs van het toestel bevatten onder andere UMTS en HSDPA support, WiFi, een 3.2 Megapixel camera, GPS ontvanger en diverse eMail mogelijkheden (o.a. voor Exchange).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.