Nieuws
25 maart 2014 - Ron Smeets

Officiele firmware van de Galaxy S5 duikt op als download

Vanaf 11 april zal de Samsung Galaxy S5 in de winkels verschijnen. De officiële firmware voor de Chinese variant (SM-G900D) van het toestel is nu al online te downloaden.

De build van de firmware is van 12 maart. Verwacht wordt dat via dezelfde bron binnenkort ook andere versies van de firmware zullen opduiken.

Letwel, als je de firmware, op eigen risico, download dan wil dat zeker niet zeggen dat je die zomaar even op een ander toestel kunt installeren; de Samsung Galaxy S4 bijvoorbeeld, maar hackers en andere whizkids kunnen wel apps, geluiden en andere bestanden uit de S5 firmware halen. En dat is deels ook al gebeurd. De complete firmware is op te pikken via Sammobile. Daar staat ook een 'losse versie' van de nieuwe S Voice app.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.