Accessoires
31 maart 2016 - Ron Smeets

Oculus Rift gecontroleerd gesloopt

Virtual Reality is een hype. Zoveel moge inmiddels wel duidelijk zijn. Vrijwel elke fabrikant heeft inmiddels al een VR Bril / Headset op de markt gezet of gaat dat binnen afzienbare tijd doen. De toekomst zal moeten uitwijzen of VR net zo'n flop wordt als 3D en Augmented Reality; leuk voor gamers en een gimmick op feestjes, of dat het echt tot de massa doordringt. Wie een geode glazen bol heeft mag het zeggen ;)

Een van de meest begeerlijke VR brillen is toch wel die van Oculus. De Oculus Rift is al geruime tijd in ontwikkeling en bovendien ook een van de duurdere varianten. Tot nu toe waren alleen zogenaamde 'developer exemplaren' beschikbaar maar binnenkort (Q2 2016) zal de consumentenversie de winkels gaan bereiken. Het advies prijskaartje? 699 euro! Dat is behoorlijk gepeperd en ik vraag mij dan ook af of de voorspelling dat er dit jaar nog 5 miljoen over de toonbanken gaan vliegen uit zal komen.

Wie wil weten wat je voor dat geld allemaal krijgt kan hem natuurlijk zelf uit elkaar halen maar dat is misschien niet zo verstandig. Gelukkig hebben we iFixit. Zij hebben deze week een consumentenmodel van de Oculus Rift gecontroleerd gesloopt. Het resultaat daarvan kun je in onderstaande video zien. Enjoy!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.