Wearables
17 augustus 2016 - Ron Smeets

Oculus Rift 20 september in de winkels Je moet wel de grens over om er eentje te kunnen kopen

De Oculus Rift wordt al twee jaar gezien als de beste VR Bril. Helaas is hij, op enkele ontwikkel-modellen na (voor funders van het eerste uur) nog nergens te koop, ondanks eerdere beloftes Ja. Samsung heeft samen met Oculus de Gear VR op de markt gezet, waarvan nu ook de tweede generatie al is aangekondigd, maar dat is met alle respect een slap aftreksel van het origineel, als ik de tests en beoordelingen van experts mag geloven.

Welnu, Oculus heeft nu bekend gemaakt dat de Rift vanaf 20 septermber in diverse landen te koop zal zijn. Nederland hoort daar nog niet bij, maar als je er toch eentje wil kopen dan kun je vanaf die datum even de grens over wippen naar Duitsland (Frankrijk en Engeland mag ook). Bij onze oosterburen ligt hij exclusief in de winkels van MediaMarkt, Saturn en in de online shop van Amazon. Je moet wel voldoende geld meenemen want de Oculus Rift heeft een advies verkoopprijs van 699 Euro.

Je kunt eventueel een paar Euro verdienen door naar Engeland te gaan, mits de reiskosten meevallen, want daar gaat hij 549 Britse ponden kosten. Met de huidige koers is dat ruim 65 euro voordeliger dan de prijs in Duitsland.

Hij is dus meer dan drie keer zo duur dan de Gear VR van Samsung, die bovendien al maanden gratis bij een Galaxy S7 (Edge) en straks ongetwijfeld ook bij de Note 7 weggegeven wordt. Iedereen moet voor zichzelf maar bepalen of de Oculus Rif de meerprijs waard is. Bij de Rift krijg je ook het 3D ontwikkel programma Lucky Tale (om VR content te produceren) en toegang tot honderden gratis VR en 360 graden video's en VR games.

https://youtu.be/aGz9cSzQxrI

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.