Toestellen
02 april 2013 - Ron Smeets

Octacore versie van de Galaxy S4 voor release al geroot

De Samsung Galaxy S4 zal eind deze maand in de winkels verschijnen maar nu al zijn enkele 'hackers' er in geslaagd de firmware al te rooten.

Letwel, volgens de berichten op het XDA Developer forum betreft het alleen  de octacore versie van het toestel en de software. In Nederland, en veel andere landen, zal aanvankelijk alleen de quad core versie van de Galaxy S4 uitgebracht worden. Die ondersteunt namelijk 4G/LTE.

Heel erg veel hebben wij hier dus nog niet aan, maar voor iedereen die straks een octacore versie van de Galaxy S4 weet te bemachtigen is het wellicht handig om te weten dat je hem dus kunt hacken ;-) Hier vind je de benodigde bestanden en handleiding. Zoals altijd geldt dat het gebruik daarvan voor eigen risico is. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.