Toestellen
24 januari 2009 - Ron Smeets

Obama's nieuwe Smartphone van dichtbij bekenen

Donderdag heb ik zelf nog gebeld met onder andere General Dynamics, de fabrikant van de Sectéra Edge met de vraag of zij bereid waren een demo toestel naar ons te sturen. Helaas ontving ik gisteren het bericht dat ze geen demo versie van het toestel, onder andere op last van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, mogen afgeven.

General Dynamics is unable to provide review devices due to US Department of Defense requirements for secure portable electronic technology. The Sectéra Edge smartphone is a Type 1 CCI (Comsec Controlled Item). We can acquaint you with all its main features. With Sectéra® Edge™, government users have the same functionality as a commercial smart phone. The Sectéra Edge can be used to make phone calls, send and receive email and access websites all in classified and unclassified environments.

CNN is het wel gelukt om een demo van het toestel tebemachtigen. Natuurlijk heeft 's werelds grootste nieuwszender iets meer invloed dan een Nederlands weblog, maar ook CNN mocht het toestel niet zelf in handen houden. Ze kregen wel een demo van de fabrikant zelf. Zie onderstaande video.

Via: Trendhunter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.