Nieuws
22 januari 2009 - Ron Smeets

Obama's nieuwe Smartphone komt naar MobileCowboys?

Update (09u50): Het Radio 1 interview kun je hier beluisteren

Obama's BlackBerry verslaving, de dreiging dat hij zijn geliefde toestel kwijt zou raken en het compromis dat nu gesloten is door hem een NSA gecertificeerde Sectéra Edge te geven voor zijn werk als president en zijn BlackBerry te laten houden voor privé doeleinden, zijn al dagen in het nieuws.

Vanavond, nog geen half uur na mijn eerste TV optreden, werd ik gebeld door een verslaggever van NOS Nieuws met de vraag of ik iets zinnigs kon vertellen over dat toestel. Drie uur later stond Marc-Robin Visscher vanuit Hilversum voor de deur bij mij in Hoensbroek.

In de tussentijd had ik nog even de tijd genomen om wat meer achtergrond informatie over het toestel te achterhalen. Een paar telefoontjes naar General Dynamics met vragen over de specs werden perfect beantwoord. Dat kan ik niet zeggen van het gesprek met de NSA over de encryptie standaarden en -techniek. Die mochten namelijk niks zeggen tegen 'personen van de media'. En dat terwijl ik het nummer van hen nota bene van General Dynamics (de fabrikant zelf) gekregen had. Maar goed dat Obama net besloten heeft dat Guantanamo Bay per direct gesloten is want ik sta nu natuurlijk wel in de 'boeken' van de National Security Agency ;-)))

Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom ik voor bovenstaande titel gekozen heb. Welnu, tijdens mijn gesprekken met General Dynamics wist een van de medewerkers mij te vertellen dat het toestel wellicht ook wereldwijd op de markt gaat komen. Dat zal ongetwijfeld een gevolg zijn van het feit dat de telefoon daar al dagen roodgloeiend staat. Tienduizenden journalisten, bloggers, bedrijven en zelfs consumenten zijn ineens geinteresseerd in een toestel dat je normaal nog geen blik waardig zou gunnen. Maar nu Obama er mee gaat bellen en mailen is hij ineens hot.

Daarom heb ik ook maar meteen een review exemplaar aangevraagd, of eigenlijk twee zodat we ook de encryptie kunnen testen. Hij zou namelijk ook geschikt zijn voor GSM netwerken. General Dynamics gaat mij nog terugbellen hierover. Ik ben benieuwd.

Het interview met de NOS verliep prima en voor iedereen die het wil beluisteren; de reportage wordt morgen tussen 6u00 en 9u30 op Radio 1 uitgezonden. Wanneer precies dat weet ik nog niet maar enkele uren later zal het ook op de site van de NOS gepubliceerd worden (kijk hier bij reportages).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.