Nieuws
23 januari 2009 - Ron Smeets

Obama's BlackBerry wordt beveiligd

De afgelopen weken was er sprake van dat President Obama zijn BlackBerry helemaal zou moeten inleveren. Gisteren werd al duidelijk dat hij er in geslaagd is zijn (veiligheids)adviseurs en de NSA ervan te overtuigen dat hij toch echt niet zonder zijn eigen vertrouwde BlackBerry kan.

Daarom is nu besloten dat het toestel beveiligd gaat worden zodat Obama zijn BlackBerry, alleen voor privé doeleinden, mag blijven gebruiken. Voor officiele zaken krijgt hij echter nog steeds een, speciaal door de NSA beveiligde, Sectéra Edge. Een afzichtelijk toestel van het formaat baksteen.

Door wie de BlackBerry van Obama beveiligd gaat worden wordt niet erbij verteld maar het zal vermoedelijk de fabrikant van de Sectéra Edge zijn, General Dynamics. Die maken namelijk door de NSA gecertificieerde encryptie tools voor mobieltjes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.