Nieuws
06 november 2012 - Ron Smeets

Obama vs Romney is ook iPhone vs Android (infographic)

Vandaag (dinsdag 6 november) worden in de VS de presidentsverkiezingen gehouden. Hoewel er meer kandidaten zijn gaat de strijd natuurlijk alleen tussen de zittende Barrack Obama en zijn republikeinse uitdager Mitt Romney.

Van alle geregistreerde Amerkaanse kiezers heeft 88% een mobiele telefoon en de helft daarvan heeft een smartphone. Wat blijkt; volgens onderzoek van StartApp stemt 70% van de staten waar Android het populairst is (vooral het midwesten en Zuid Oosten) voor Romney en 70% van de zogenaamde 'iPhone' staten (California, Illinois en het Noord Oosten) voor Obama. Onderstaande infographic toont nog veel meer 'mobiel verkiezingsnieuws'.

Een grotere, beter leesbare versie van deze Infographic kun je hier bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.