Nieuws
27 augustus 2008 - Ron Smeets

Obama stuurt 2.9 miljoen SMSjes

Toen Barack Obama enkele dagen geleden zijn 'running mate' (vice president als Obame de verkiezingen wint) aankondigde deed hij dat niet alleen op TV maar ook door het sturen van maar liefst 2.9 miljoen SMSjes naar zijn 'volgelingen' en supporters.

Een dure aangelegenheid, zo claimde Nielsen Mobile want als Obama 10 cent per SMSje betaalde dan koste deze marketing actie de presidentskandidaat dus 290.000 dollar (195.000 Euro).

Ik kan me vergissen maar ik denk niet dat Obama echt 10 cent per SMSje betaald heeft. Hij zal toch wel van een SMS service gebruik gemaakt hebben die bulk SMS verzendingen bieden voor een fractie van de reguliere operator prijs.

Tatango is er zo eentje. Daar kun je al een een ongelimiteerd aantal SMSjes naar een ongelimiteerd aantal mobieltjes versturen voor 30 dollar per maand.Gerelateerde links:
Viviane Reding: 'SMS-en vanuit het buitenland voor 4 ct'
Amerikaanse providers aangeklaagd voor SMS tarieven
SMSje van de Paus
Politiek ontdekt mobiele media

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.