Entertainment
17 november 2008 - Ron Smeets

Obama raakt zijn BlackBerry kwijt

Nee, hij heeft hem niet in de haast tijdens de drukke dagen van zijn campagne ergens bij een fastfood restaurant of in een vliegtuig laten liggen.

De reden dat Barak Obama zijn BlackBerry gaat kwijtraken heeft te maken met het feit dat elke Amerikaanse president zich moet houden aan de richtlijnen en eisen van de zogenaamde Presidential Records Act.

Daarin staat namelijk dat alle correspondentie van en naar de president een officiele en mogelijke openbare status krijgt en dan kan het natuurlijk niet zijn dat al zijn contacts waar hij de laatste zeven jaar, zolang als Obama al 'verslaafd' is aan zijn BlackBerry de president te pas en onpas kunnen bestoken met mails, SMSjes en oproepen.

Het zal wennen zijn voor Obama maar hij is niet de eerste president die door de bureaucratische regels gedwongen wordt het e-mail en mobiele contact met vrienden en bekenden te verbreken. De huidige president, George W. Bush, had daar acht jaar geleden bij zijn aantreden ook al mee te maken en stuurde toen onderstaande 'afscheidsmail' zijn 42 vrienden (had hij toen ook al zo weinig vrienden!?!): “Since I do not want my private conversations looked at by those out to embarrass, the only course of action is not to correspond in cyberspace. This saddens me. I have enjoyed conversing with each of you.”, aldus Bush vanuit zijn AOL email adres.

 Foto: New York Times

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.