Toestellen
16 januari 2009 - Ron Smeets

Obama Phone voor Keniase markt

Het toestel dat je op de foto's hiernaast en -onder ziet staan is geen grap maar, voor de Keniase markt, bittere werkelijkheid.

De Mi-Obama is ontworpen door de onbekende toestel fabrikant Mi-Fone en hoewel het jammer is dat ze wat (te) veel gekeken hebben naar de Nokia 5310 blijft het wel een unieke GSM.

Duur is ie ook niet echt, alhoewel 30 dollar voor de gemiddelde Keniaan natuurlijk best een hoop geld is.

Voor zover mij bekend is het nog nooit voogekomen dat een president of ander staatshoofd zijn 'eigen merk' mobiele telefoon kreeg.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.