Entertainment
29 januari 2006 - Ron Smeets

O2 wil concerten live op mobiel uitzenden

Als volgend jaar de verbouwde Millennium Dome opent, vanaf dan onder de naam The O2, wil de Engelse Telco haar abonnees de exclusieve mogelijkheid bieden om concerten van bands als GreenDay en Bon Jovi live op hun mobieltjes te kunnen volgen.

O2 werkt momenteel aan het opzetten van een samenwerkingsverband met America Online, XM Satelltite Radio en AEG (ja, diegenen die weten wat vrouwen wensen) om e.e.a. voor de eerste concerten (netwerk)technisch geregeld te krijgen. De eerste testuitzendingen hebben al plaatsgevonden tijdens de lancering van Madonna's nieuwste album enkele weken geleden in de Koko Club in London.

De dienst, Netwerk Live genoemd, zal deel gaan uitmaken van de O2 Active service waar behalve de concerten zelf ook achtergondinformatie van de artiesten en muziek beschikbaar gesteld zal worden.Gerelateerde links:
RW concert live op mobieltjes
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006
Mobiele premiere voor Madonna's nieuwe videoclip
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.