Toestellen
13 november 2007 - Ron Smeets

O2 verkoopt enkele tienduizenden iPhones in Engeland

De iPhone gekte in Engeland en Duitsland is niet te vergelijken met de Amerikaanse lancering, eind Juni.

Toch heeft O2 vandaag verklaard dat de iPhone nu al het snelst verkopende toestel ooit is dat de provider in haar assortiment gehad heeft.

Sinds de lancering, afgelopen vrijdag, zijn er al enkele tienduizenden iPhones over de toonbank gegaan en ook na het weekend vliegen ze nog als warme broodjes de winkels uit. Goed nieuws voor zowel O2 als Apple dus.

Zelf denk ik dat de regeling waarbij bestaande klanten van O2 een lopend contract mogen openbreken zodat ze een iPhone kunnen kopen zonder daarvoor een nieuw (tweede) contract te moeten afsluiten een belangrijke bijdrage levert aan de hoge verkoopcijfers van de eerste dagen.

Op dit moment hebben de servers van O2 die voor het activeren van de iPhone dienen de allegrootste moeite om het aantal activeringsverzoeken af te handelen.Gerelateerde links:
iPhone per september via O2 in Engeland?
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
O2 klanten mogen contract openbreken voor de iPhone
De eerste Engelse iPhone klant
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.