Nieuws
26 maart 2011 - Ron Smeets

O2 UK stelt lancering Xperia PLAY uit door softwareproblemen

Sony Ericsson en softwareproblemen bij nieuwe toestellen. In het verleden was dit een combinatie die we regelmatig bij de Zweeds-Japanse fabrikant zagen opduiken. Sinds Sony Ericsson echter voor haar smartphones is overgestapt op Android leek dit zo goed als verleden tijd. Het bericht dat de Engelse provider O2 nu dus besloten heeft om de geplande lancering van de Xperia PLAY (1 april) uit te stellen omdat er sofwareproblemen zijn, komt dus een beetje als een donderslag bij heldere hemel.

Gelukkig, zo blijkt ook uit een reactie die Sony Ericsson al gegeven heeft, lijken de problemen zich vooral toe te spitsen op de specifieke eisen die O2 stelt (lees: eigen software?) aan het toestel.

In de praktijk heb ik deze berichten ook nog niet gehoord van andere providers die het toestel, hier in Nederland al vanaf volgende week, gaan uitbrengen. Zie hier de verklaring van Sony Ericsson omtrent het besluit van O2 UK de Xperia PLAY lancering uit te stellen:

"Sony Ericsson Xperia[TM] PLAY will be launching on 1st April across all UK mobile operator partners except for O2, who have decided to prolong the testing period in order to ensure that the software meets the requirements of its procedures. Sony Ericsson will be workingwith O2 over the next couple of weeks to expedite the process and ensure that O2 customers can soon join consumers across the UK in being able to enjoy the world's first PlayStation certified smartphone."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.