Entertainment
06 oktober 2012 - Ron Smeets

NYPD: "Meer criminaliteit door 'Apple' diefstallen"

De politiecommissaris van New York heeft een nieuwe oorzaak gevonden voor de stijgende criminaliteit in de Amerikaanse metropool. Volgens Ray Kelly (foto) is het aantal criminele verdrijven dit jaar, in vergelijking met een jaar geleden, al met 4% gestegen.

"Als er geen Apple producten gestolen zouden worden, dan was de criminaliteit in New York gedaald", aldus de commissaris.

Dit jaar werden er al 11.447 diefstallen van iPhones, iPods, iPads, Macbooks en andere Apple producten gemeld. De iPhone staat overigens op de eerste plek in dat lijstje. Vorig jaar werden en, over dezelfde periode, 3280 minder Apple producten gestolen.

Tsja, de iPhone en andere Apple gadgets, zijn populair, ook bij dieven. Maar om Apple nu de schuld te geven van de stijgende criminaliteit? Dat vind ik weer wat ver gaan. Dat is hetzelfde als een 'uitdagend geklede dame' de schuld geven van haar eigen aanranding. Cru, maar het komt op hetzelfde neer en is beide natuurlijk onzin. De echte schuldigen zijn de dieven en overvallers!

Ray Kelly geeft, gelukkig, ook nog een advies aan iedereen met een iPhone (5). Registreer het toestel en zorg dat je 'Find my iPhone' gebruikt. Dat maakt de kans op diefstal misschien niet direct kleiner, maar verhoogt wel de pakkans van de dader. Misschien dat dat er dan weer voor zorgt dat de iPhone (en andere Apple gadgets) minder 'geliefd' worden bij de criminelen.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.