Entertainment
30 augustus 2006 - Ron Smeets

Nummerbehoud binnenkort ook in Japan

Zo af en toe doet het toch goed om te zien dat wij Europeanen op het gebied van mobiele toestellen, -netwerken en -dienstverlening niet altijd achter de Aziaten aanlopen.

Het zal menigeen verbazen, maar Japanse mobiele bellers hebben uiteindelijk zo'n 3 jaar langer moeten wachten dan de gemiddelde Europeaan op het moment dat het mogelijk wordt om bij het veranderen van mobiele provider hetzelfde nummer te behouden. Op 24 Oktober zal de nummerbehoud service ook in Japan zijn intrede doen.

Gezien het feit dat de gemiddelde Japanse mobiele beller veel sneller van toestel wisselt dan hier is het wellicht interessant om te zien of die trend zich daar straks ook gaat voordoen bij het veranderen van mobiele provider.Gerelateerde links:
Telefoonnummer van 2.5 miljoen
DoCoMo mobieltjes worden GSM compatible
Veilig bellen met een tijdelijk nummer
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.