Nieuws
29 oktober 2011 - Ron Smeets

Nu veel meer Android Market- dan App Store downloads

Dit zal natuurlijk geen verrassing zijn. Wereldwijd zijn er immers veel meer Android dan iOS toestellen in omloop. De verhouding staat momenteel op 2.4 : 1.

Volgens de berekeningen van ABI Research is het aantal Android Market downloads in Q2 van dit jaar die van de App Store in een razend tempo voorbijgestreefd. 44% van alle downloads kwamen op het conto van de Android Market. De App Store moest het doen met 31%.

Overigens betekent dit niet dat er in absolute zin ook echt minder App Store downloads waren. Voor dit jaar wordt namelijk verwacht dat we met z'n allen, wereldwijd, zo'n 29 miljard apps zullen downloaden. In 2010 was dat nog 'een schamele' 9 miljard ;-) Alle applicatie winkels groeien dus nog steeds. Die van Android alleen iets sneller dan de rest. Een ander aardig feitje is de constattering, op basis van de berekeningen van ABI Research dat het aantal downloads per gebruiker bij App Store klanten nog altijd dubbel zo hoog ligt dan bij Android Market klanten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.