Entertainment
25 november 2010 - Ron Smeets

Nu ook publieke radiozenders luisteren op je Android toestel

Begin dit jaar lanceerden de publieke omroepen al hun iPhone App. Vanaf vandaag is er ook een Android versie van die applicatie beschikbaar waarmee je toegang hebt tot de uitzendingen van de zes de publieke radiozenders (Radio 1, 2, 3FM, Radio 4, 5, 6) en FunX.

Radio 6, de Jazz en Soul zender van de publieke omroepen, heeft zelf geen etherfrequentie (alleen via de kabel en digitale kanalen beschikbaar) dus mocht die muziekstijl je meer aanspreken dan de anderen, dan zijn de Android en iPhone App's een prima alternatief om ook in de auto en onderweg te kunnen luisteren.

Behalve de reguliere uitzending biedt de Android App ook toegang tot extra 'thema kanalen' zoals Serious New Talent van 3FM, de Top 2000 van Radio 2 (op dit moment natuurlijk weer extra actueel) en Radio 5 Nostalgia. In het kanaal van Radio 1 zijn ook eerdere nieuwsitems terug te beluisteren. Het spreekt voor zich dat deze apps, met streaming audio, de nodige data verbruiken dus een abonnement met 'onbeperkt' internettoegang is absoluut een must. De Android App van de publieke radiozenders kun je vinden door in de Android Market te zoeken op Radio 1, 3FM of een van de andere zenders.

Nu maar hopen dat de plannen van de nieuwe regering geen streep door de rekening van een aantal publieke radiozenders gaan betekenen, anders worden deze apps over een aantal maanden wellicht ineens een stuk minder interessant ;-) Ach, zo'n vaart zal het wel niet lopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.