Accessoires
26 september 2007 - Ron Smeets

Nu ook navigeren in het Roze. . .

Ja hoor, net nu het er op leek dat de 'pink hype' een beetje op z'n retour was komt Garmin ineens met een roze navigatiesysteem voor, zoals ze zelf zeggen: 'de trendbewuste vrouw'.

Misschien dat ze bij Garmin, en dan met name de product- en marketing afdelingen, dit artikel maar eens moeten lezen. Daarin staat onder andere dat de meeste vrouwen deze zogenaamde voor hen speciaal ontworpen (roze) producten juist links laten liggen.

Enfin, Garmin heeft nu dus ook een roze gadget, de Nüvi 250, een navigatiesysteem dat standaard geleverd wordt met de kaarten van West Europa en, om het roze gevoel nog verder te versterken, een bijpassend roze opbergtasje.

En dat allemaal voor 279 Euro (adviesprijs). Nu maar hopen dat er nog vrouwen zijn met een auto die op een roze navi zitten te wachten. . .

Ow, en ik ben wel benieuwd of Garmin ook rekening gehouden heeft met het indelen van de POI's zodat winkelcentra, supermarkten en andere 'typisch vrouwenzaken' makkelijker te vinden zijn dan, bijvoorbeeld, een garage of voetbalstadion.Gerelateerde links:
Vertu Signature nu ook in roze
Nokia zwicht ook voor 'roze' hype
Pink hype gaat maar door
Het einde van de roze GSM?
Vier GSM's voor vier verschillende vrouwen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.