Nieuws
18 maart 2006 - Ron Smeets

Nu ook meer dan 100 miljoen Afrikanen 'mobiel'

De Keniaanse minister van Informatie en Communicatie heeft afgelopen week tijdens de opening van Nokia's eerste kantoor in Kenia onthuld dat het aantal Afrikanen met een mobieltje de magische grens van 100 miljoen overschreden hebben.

Dat betekent niet alleen dat momenteel dus 1 op de 9 Afrikanen een GSM hebben, maar ook dat er nog voldoende rek in die markt zit.

Nog geen vijf jaar geleden waren er nog maar 8 miljoen Afrikanen met een GSM en dus, zo concludeert Mutahi Kagwe, is de tijd dat mobieltjes nog een luxe artikel waren die de meeste Afrikanen zich niet konden permiteren nu definitief voorbij.

De explosieve groei van het aantal mobiele abonnees zorgt er ook voor dat landen als Kenia nu (en in de komende jaren) naast China en India behoren tot de 'hot' markets voor Telco's en toestelmakers.Gerelateerde links:
Halve wereld heeft een mobieltje in 2009
Het mobiele leven in Afrika
GSM teller in China weer omhoog
Mobieltjes beïnvloeden Afrika
2.5 Miljoen nieuwe mobiele abonnees per maand
Mobiele lotto en wedkantoren naar Afrika
1,5 miljard GSM's gepasseerd
GSM als mobiele bank
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.