Nieuws
18 mei 2010 - Ron Smeets

Nu ook een Zonneradar App

Een van de populairste App's hier in Nederland, en zeker in de zomer, is Buienradar. Onderweg, mobiel, weten wanneer het waar regent en of het straks droog blijft tijdens de BBQ is natuurlijk heel erg belangrijk ;-)

Maar als Buienradar geen regen laat zien dan wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat de zon schijnt. Daarvoor kun je nu, voorlopig helaas alleen nog voor de iPhone, de Zonneradar App gebruiken, net als Buienradar een mobiele variant van een online service. De mobiele versie is gemaakt door Bluetoothreclame.nl in opdracht van opdracht van een bierbrouwer.

Daardoor heeft de App, net als de website, functies als het zoeken (en vinden) van een (zonnig) terras in de buurt van je lokatie op dat moment en informatie over de terassen. Verder is er ook een optie om het zonnigste terras van Nederland te zoeken Leuk, maar niet altijd even handig wanneer je bijvoorbeeld in Valkenburg zit en blijkt dat de meeste zon op een terras in Zandvoort te vinden is ;-)) Enfin, jullie snappen vast wel waarom je dat soms dus maar beter niet kunt weten ;-)

Andere informatie die de Zonneradar App weergeeft zijn zaken als zonkracht, de temperatuur, windkracht en -richting en de luchtvochtigheid. Daar waar Buienradar in een animatie laat zien hoe de neerslag zich voortbeweegt geeft Zonneradar het verloop van de zonneschijn in het afgelopen half uur weer.

Zoals gezegd is deze applicatie voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone. De opdrachtgever beraadt zich momenteel of men de App voor andere platformen geschikt zal maken. Dus, als er terrasliefhebbers met een Android, Windows Mobile, Symbian, Maemo of BlackBerry toestel zijn, dan moeten die zich maar melden via de reacties. Wellicht dat het helpt ;-)

Enkele screenshots van de Zonneradar App: Zonneradar-aa Zonneradar-ab

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.