Entertainment
12 april 2006 - Ron Smeets

Nu ook een Emmy voor beste mobiele TV show

Met de komst van steeds meer TV programma's die speciaal voor handhelds zoals PDA, Smartphone en Multimedia Players gemaakt zijn vond ook de organisatie van de Emmy Awards, zeg maar de Amerikaanse variant van de Televizier Ring, het hoog tijd worden dat er een categorie voor deze content in het leven geroepen werd.

Formeel heet de nieuwe Emmy categorie 'for outstanding original programming for computers, cellphones and other hand-held devices, including the video iPod' en de eerste winnaar zal tijdens de uitreiking van de Emmy's op 22 April bekend gemaakt worden.

Genomineerd zijn onder andere: 24:Conspiracy van Fox Mobile en Live 8 on AOL van America Online.Gerelateerde links:
MTV's Dirty Sanchez gaat mobiel
Mobiel koken met Jamie Oliver
LG's LiveTV GSM pauseert voor oproepen
Interactieve TV voor Smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.