Nieuws
23 oktober 2017 - Ron Smeets

Nu ook collectief voordeliger shoppen voor smartphones en abonnementen

De aanschaf van een nieuwe smartphone, al dan niet met abonnement, is vandaag de dag een flinke investering. In het voordeligste geval ben je altijd minimaal een paar honderd euro kwijt. En ga je voor de nieuwste Galaxy S of iPhone dan kom je al aardig in de buurt van de een viercijferig (vóór de komma) prijskaartje. Om nog maar te zwijgen van de iPhone X die tussen de 1150 en ruim 1300 euro uit je beurs trekt. Tel daarbij op dat telecomwinkels en providers sinds de lente van 2017 verplicht zijn voor toestelleningen (verwerkt in een abonnement) vanaf 250 euro een BKR registratie te doen en je begrijpt dat prijsbewust shoppen voor een smartphone met abonnement aan de orde van de dag is.

Het zogenoemde consumenten collectief, waarbij je kunt profiteren van extra kortingen of andere voordelen doordat het collectief in veel grotere aantallen kan inkopen, is daar een voorbeeld van. UnitedConsumers is een van de grootste consumentencollectieven in Nederland. Zij zijn nu een samenwerking met Algebeld.nl aangegaan en bieden nu ook interessante en voordelige deals voor smartphones en mobiele abonnementen aan. 

Smartphones, abonnementen én service
Dankzij die samenwerking kunnen klanten van Algebeld.nl nu profiteren van de beste kortingen en zich aansluiten bij UnitedConsumers; een consumentencollectief dat haar producten groot inkoopt waardoor de consument profiteert. Dat uit zich in de nieuwste telefoons en beste mobiele abonnementen, mét korting. Via UnitedConsumers kun je onder andere telefoons van Apple, Samsung, HTC, LG en Huawei aanschaffen. Naast de allerbeste kortingen, profiteren klanten van UnitedConsumers ook van een goed service en informatievoorziening op de momenten dat dit nodig is. Ben je bijvoorbeeld bijna aan het einde van je contracttermijn van je abonnement, dan krijg je automatisch een melding en uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor een nieuw abonnement. UnitedConsumers werkt samen met zeven telecomproviders, waardoor er ruim keus is. Heb je vragen over je mobiele abonnement, dan kun je zowel bij de provider als bij UnitedConsumers terecht. Wat jij het makkelijkst vindt. Bijkomend voordeel is dat je naast korting op mobiele abonnementen ook toegang krijgt tot andere aanbiedingen van het consumentencollectief. Denk aan energie, tanken, autoverzekeringen en straks in november ook de zorgverzekering van 2018.

Consumentencollectief in de telecommarkt
Iedereen heeft vast weleens gehoord van een consumentencollectief, zoals een collectieve zorgverzekering via een werkgever. Maar als individu was bijna niet mogelijk om lid te worden van zo’n collectief. UnitedConsumers is in 2000 opgericht om precies dat wél mogelijk te maken. Iedereen kan zich, individueel, aansluiten en daarmee is een soort van openbaar consumentencollectief ontstaan dat nu al meer dan 500.000 deelnemers telt. UnitedConsumers koopt groot in en berekent de korting die daarmee gepaard gaat door aan haar leden. Dat geldt nu dus ook voor de telecommarkt.  Elke maand zijn er nieuwe gsm- en sim-only aanbiedingen. Deze maand heeft UnitedConsumers een T-Mobile aanbieding weten te scoren. Klanten die daarvoor kiezen krijgen de bel-, sms- en internetkosten van T-Mobile voor twee maanden terugbetaald. En zo zullen vanaf nu nog meer telecom aanbiedingen volgen. Voorwaarde is wel dat je je dus aansluit bij het collectief om te kunnen profiteren, maar daar krijg je dan dus ook wel wat voor terug. Via een nieuwsbrief wordt je periodiek op de hoogte gehouden van de nieuwste, scherpe, aanbiedingen die UnitedConsumers voor haar collectief uit het vuur gesleept heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.