Nieuws
08 december 2006 - Ron Smeets

Nu ook accuproblemen bij mobieltjes van Sanyo

Het Sony accu debacle kent nu ook een mobiele variant. Vooralsnog betreft het echter alleen Japanse FOMA toestellen van NTT DoCoMo.

De Japanse Telco heeft in een persbericht aangekondigd dat men zo'n 1.3 miljoen Sanyo toestellen gaat terugroepen omdat de accu's oververhit kunnen raken. Het gaat om de modellen D902i (alle toestellen) en bepaalde exemplaren van de D902iS en D903i.

Tot nu toe is één geval bekend waarbij een accu oververhit raakte en daardoor kapotscheurde. Verder zijn er 17 meldingen binnengekomen over accu's die ernstig oververhit raakten.Gerelateerde links:
Sony accu debacle kost meer dan PS3 vertragingen
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Al meer dan 7 miljoen Sony accus teruggeroepen
Brandwonden na vonkende Sony accu
Video demonstratie van een exploderende laptop accu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.