Nieuws
10 september 2007 - Ron Smeets

Nu ook 3G netwerk in IJsland

Handig om te weten als je van plan bent de geisers in de buurt van Reykjavik te bezoeken dat je nu ook in IJsland met je 3G toestel kunt internetten en mailen ;-)

Provider Siminn vierde de lancering van 's lands eerste 3G netwerk onder andere door het uitdelen van 3G toestellen aan alle leden van de Lokale vereniging voor doven en slechthorenden die nu dus met elkaar via beeldbellen kunnen communiceren.

Op dit moment is alleen Reykjavik nog voorzien van 3G dekking, maar Siminn beloofde dat binnen twee en een half jaar ook 60% van de bevolking in de rest van het land 3G netwerken kunnen gaan gebruiken.

Via: Icelandic ReviewGerelateerde links:
Bijna 100 miljoen UMTS gebruikers wereldwijd
Nu meer dan 50 miljoen 3G abonnees
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.