Nieuws
21 november 2008 - Michel Faas

NU.nl komt met eigen nieuwszender

De grootste mobiele nieuwswebsite NU.nl komt vanaf 20 december met een eigen nieuwszender genaamd NU.tv.  Deze nieuwszender is te bekijken via alle mobiele telefoons die geschikt zijn voor MobielTV van KPN. NU.tv zal worden opgenomen in KPN’s MobielTV waardoor het aantal aangeboden zenders op 11 komt.

Het ANP brengt minimaal eenmaal in de 2 uur een actueel nieuwsbulletin uit. Deze nieuwsbulletins zullen vervolgens om het kwartier te zien zijn. De overige tijd wordt opgevuld met wat langere items zoals beursberichten en autotests. Ook is het mogelijk om foto’s die op NUfoto.nl staan via de zender te bekijken.

Hoofdredacteur van NU.nl Laurens Verhagen ziet het nieuwe kanaal als een grote toevoeging op de behoefte van hun publiek. “Het publiek heeft behoefte aan een zender die constant het laatste nieuws biedt", aldus Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl” alsdus Verhagen.
Volgens uitgever Joris van Lierop van NU.nl blijft het niet alleen bij televisiebeelden voor op de mobiel, maar zal NU.tv in de toekomst op meerdere platformen gaan uitzenden.

Vanaf december kun je dus tijdens het wachten toch je tijd nuttig besteden door even het laatste nieuwsbulletin te bekijken, zodat je precies op de hoogte bent wat er in de wereld gebeurd.

Over de auteur: Michel Faas