Social Media
10 november 2014 - Ron Smeets

Nu meer dan 500 miljoen facebook messenger gebruikers per maand Niet dat je erg veel keus hebt binnen facebook

Facebook heeft zojuist bekend gemaakt dat de enkele maanden geleden als aparte App afgesplitste Messenger inmiddels meer dan 500 miljoen maandelijkse gebruikers telt. 

Niet dat facebook gebruikers die voor de splitsing ook al messenger gebruikten veel keus hadden. Althans, een veel gehoorde klacht was dat je nu, naast de soms al niet even soepel werkende facebook app, nog een aparte applicatie moest installeren voor Messenger.

Maar goed, de facebook Messenger App is dus in relatief korte tijd zeer populair geworden, of nee, beter gezegd, gebleven. Het is immers alleen een aparte app geworden zodat ze bij facebook af en toe weer een succesje met grote getallen kunnen communiceren ;)

Het duurt nog even voordat ze hun eigen WhatsApp inhalen. Ondanks de groei van diens concurrenten door het 'Blauwe VInkjes Drama' van enkele dagen geleden telt die dienst nog altijd meer dan 600 miljoen actieve gebruikers.

Persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.