Nieuws
31 augustus 2011 - Ron Smeets

Nu meer dan 30.000 apps in de Windows Marketplace

Ok, vergeleken met de App Store en de Android Market is het aantal Apps in de Windows Marketplace nog een 'schijntje' maar de winkel van Microsoft heeft, volgens de berekeningen van WindowsPhoneAppList, de mijlpaal van 30.000 doorbroken.

Alleen de laatste twee weken, nu de eerste Windows Phone 7 Mango apps toegevoegd kunnen worden, werden er al zo'n 1000 nieuwe applicaties geteld. Het aantal ontwikkelaars dat Apps maakt voor Windows Phone staat momenteel op zo'n 8000.

Natuurlijk is het leeuwendeel van alle Apps, 75%, nog Engelstalig maar opvallend is toch wel dat er ook al 4% Nederlandstalige Apps te vinden zijn, ofwel ca. 1200 stuks. En dat terwijl Windows Phone in Nederland officieel nog steeds niet gelanceerd is. Er zijn wel al geruime tijd toestellen beschikbaar maar de Nederlandse versie van Windows Phone (met dito taalondersteuning) wordt pas volgende maand verwacht, samen met de officiele release van Windows Phone 7 Mango.

Hieronder staan nog enkele grafieken. Daaruit is onder andere af te leiden dat 47% van de apps gratis te downloaden zijn. Van de betaalde apps (53% van het totaal) is ongeveer een derde ook als (gratis) proefversie uit te proberen. Van alle Apps is 17% een game, 14% educatief en 9% boeken of naslagwerken.

WP7-Apps-Talen WP7-Apps-Prijzen WP7-Apps-Verdeling

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.