Nieuws
22 september 2011 - Ron Smeets

Nu meer dan 250 miljoen eBuddy gebruikers

eBuddy is een van (vele) messenger applicaties. Ze zijn al heel wat jaren actief en liften de afgelopen jaren mee op het enorme succes van mobile messaging diensten zoals Ping.

Vandaag maakte het Nederlandse eBuddy bekend dat de grens van 250 miljoen gebruikers gepasseerd is. Daarmee is het de eerste onafhankelijke Messenger applicatie die deze mijlplaal behaald heeft. Niet slecht voor een Nederlands product, toch? ;-)

Natuurlijk, en dat geldt voor al dit soort applicaties en diensten, zijn niet alle 250 miljoen accounts ook daadwerkelijk actief. Veel gebruikers downloaden degelijke apps, proberen het een keertje en kijken er dan nooit meer naar om. eBuddy claimt 163 miljoen actieve account per jaar te hebben. Die zijn gezamenlijk, per maand, meer dan tien miljard minuten online. Enfin ze hebben een aantal noemenswaardige successen zelf even op een rijtje gezet ;-))
- 163 miljoen actieve accounts per jaar;
- Meer dan tien miljard minuten per maand online;
- 300%  jaarlijkse groei op Android;
- 130 miljoen mobiele downloads;
- 144% jaarlijkse groei op de Facebook Chat;
- Meer dan tweederde van de eBuddy gebruikers is ingelogd via een mobiel toestel;
- In de Top 20 van  iPhone sociale netwerk applicaties  in 41 landen;
- Nummer één messaging applicatie in de Nokia Ovi Store;
- Dichtbij de 100 miljoen downloads in GetJar;
- Bijna drie miljoen Facebook fans;

En dan schijnt het ook nog crescendo te gaan met hun eigen 'Ping' variant; eBuddy XMS. Hieronder staat nog een aardige infographic waarin de successtory van eBuddy, chronologisch, weergegeven word, compleet met enkele wapenfeiten ;-)

    Over de auteur: Ron Smeets
     
    Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.