Nieuws
25 oktober 2010 - Ron Smeets

Nu meer dan 100.000 Apps in de Android Market

De Android Market groeit als kool. Amper twee jaar na de introductie (in de VS) van de eerste Android smartphone, de T-Mobile G1, heeft de Android Developer Community via Twiiter bekend gemaakt dat vandaag de grens van 100.000 Apps doorbroken is.

In December 2009 stond de teller nog op 20.000 en in de zomer van dit jaar werd de grens van 70.000 gepasseerd. Kortom, de groei versnelt nog steeds. Momenteel komen er zo'n 10.00 apps per maand bij.

Ow, en een leuk weetje. Het is op twee dagen na precies een jaar geleden dat de App Store van Apple de 100.000 grens passeerde. Die staan nu ergens rond de 250K. ben benieuwd of de Android Market dat aantal over een jaar ook heeft weten te bereiken. Met de huidige groei zou dat moeten lukken, Zeker als de eerste Android Tablets in de winkels verschijnen en ook daarvoor specifieke apps ontwikkeld gaan worden. <aar goed, over 363 dagen maar weer eens kijken ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.