Toestellen
31 januari 2007 - Ron Smeets

Nu eens geen Nokia rip-off van TIANYU

Het is op zich al nieuws als een Chinese toestelmaker een GSM ontwerpt die niet als twee druppels water op een model van Samsung, Nokia, Motorola of andere populaire toestelmakers lijkt.

TIANYU stond tot nu vooral bekend om het schaamteloos kopieren van Nokia toestellen maar met de B832 laten ze nu ook zien op eigen kracht een GSM te kunnen ontwerpen.

De TIANYU B832 is een candybar toestel met een 2.4inch QVGA display, 2MP camera, microSD geheugenkaart, Bluetooth met A2DP stereo audio, USB- en TV out aansluiting.

Standaard heeft ie ook een ingebouwde diefstalbeveiliging. Als er een andere SIM kaart in het toestel geplaatst wordt, dan krijgt de eigenaar automatisch een berichtje toegestuurd. In China gaat deze GSM rond de 180 Euro kosten. Of TIANYU van plan is de B832 ook in andere landen op de markt te brengen is nog niet bekend.

Nu wordt het natuurlijk ook afwachten of de andere toestelfabrikanten TIANYU eens een koekje van eigen deeg geven en de B832 kopieren om die kopie vervolgens goedkoper dan het origineel in China op de markt te brengen :-)Gerelateerde links:
Chinese namaak iPhone?
Goedkope Chinese musicphone van TIANYU
Chinese namaak Chocolate
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Chinese namaak PSP
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.