Nieuws
25 maart 2007 - Ron Smeets

Nu bieden op mobiele (uitzend)rechten Beijing 2008

Het IOC is officieel gestart met de aanbestedingsprocedure voor de verkoop van de mobiele en online (uitzend)rechten van de Olympische Spelen in Beijing.

Providers die geinteresseerd zijn kunnen de komende periode op de aanbesteding inschrijven. Met de mobiele uitzendrechten mogen beelden van de Spelen exclusief uitgezonden worden op het internet en naar mobiele toestellen binnen China . En daarvan zullen er vlak voor en tijdens de Olympische Spelen genoeg aanwezig zijn in China. . .

De TV rechten zijn al geruime tijd in handen van CCTV, onderdeel van de Asian Broadcasting Union.Gerelateerde links:
Nooit meer lost in translation met XS2China
Olympische Spelen 2008 ook mobiel te bekijken
Coca Cola Olympic Laptop
Mobiele stadsgids voor Bejing 2008
Te koop: Mobiele rechten OS 2006/2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.