Nieuws
04 augustus 2010 - Ron Smeets

Nu al meer dan 800 miljoen mobiel bellende Chinezen

Vijf jaar geleden stond de teller in China nog op 363 miljoen mobiele bellers. Op zich ook al een indrukwekkend aantal, maar voor een land met ruim 1.3 miljard inwoners betekende dat vooral dat er nog genoeg groei protentieel aanwezig was.

Welnu, op dit moment is het aantal mobiel bellende Chinezen opgelopen tot ruim 805 miljoen, ofwel 60.5% van de totale bevolking. In de afgelopen vijf jaar zijn er gemiddeld dus zo'n 88 miljoen mobiele bellers per jaar bijgekomen. De 1 miljardste kunnen ze daar in China naar verwachting eind 2011 verwelkomen. Zou die een gratis abbootje en toestel krijgen? ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.