Nieuws
21 september 2007 - Ron Smeets

NTT DoCoMo's mobiele Super 3G chip haalt 200 Mbps

Uhhm, leuk dat het ze daar in Japan gelukt is, maar in de praktijk zie ik hiervoor de komende jaren nog niet echt een commerciële toepassing.

NTT DoCoMo’s nieuwste vinding is een zogenaamde Super 3G chip die energiezuinig genoeg is voor toepassing in mobiele toestellen zoals Smartphones en tevens krachtig genoeg en technisch kapabel om mobiele datasnelheden tot wel 200Megabit per seconde te verwerken

Zoals gezegd zijn er nog geen netwerken die deze snelheden kunnen bieden en die zullen er voorlopig ook niet komen als je het mij vraagt. Maar technisch gezien is het natuurlijk wel een aardige prestatie.Gerelateerde links:
GSM's met 100Mbit verbinding
NTT DoCoMo komt met “Super 3g”
NTT DoCoMo test 4G netwerken
4G snelheidstests van NTT DoCoMo, The Next Generation
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.