Nieuws
19 maart 2009 - Ron Smeets

NS Reisplanner Xtra bekeken

De nieuwste mobiele reisassistent van de NS, Reisplanner Xtra is vanaf gisteren beschikbaar. De applicatie is gratis te downloaden door een SMS met daarin NS te sturen naar 5522. Kijk wel eerst ff of jouw toestel in deze lijst staat (pdf). Heb je een iPhone, BlackBerry of G1? Doe dan geen moeite want voor die toestellen is de app nog niet geschikt. Letwel, het is nog een beta-versie.

Hieronder kun je een ruim vier minuten durende SPRX Mobile videoreview van de applicatie zien. Best een handige app als je veel met de trein reist en niet elke dag hetzelfde traject op hetzelfde tijdstip moet afleggen natuurlijk.

Ik heb de app zelf ook even gedownload naar mijn N96 en er even mee gespeeld. Kreeg wel eerst enkele foutmeldingen maar zoals gezegd het is nog een beta-release. Een nadeel vind ik dat je bij de eerste opstart enkele gegevens moet invullen zoals naam, hoe vaak je per week/jaar met de trein reist, of je een jaar abonnement hebt. . . Kortom, ik zie de SMSjes met NS aanbiedingen al komen ;-)

Een bijzonder praktische functie is de optie om een SMS te ontvangen op het moment dat je weer naar het station moet. Bijvoorbeeld om de laatste trein nog te kunnen halen. Ook leuk is de SMS dienst om derden (misschien de persoon naar wie je op weg bent) op de hoogte te brengen van jouw lokatie / aankomsttijd.

http://vimeo.com/3744317
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.