Nieuws
23 mei 2005 - Ron Smeets

NS in zee met KPN voor Wi-Fi

Volgens een bericht op Hotspot.nl is er een grote kans dat KPN het contract gaat krijgen om Wi-Fi aan te gaan bieden op de rijdende NS treinen.

De Nederlandse Spoorwegen zou in navolging van partners Cervix, de exploitant van de restauraties, en Prorail, de faciliteerder van het spoornetwerk, nu ook Wi-Fi diensten aan het opzettenzijn .

De Wlan-activiteiten in het buitenland, waaronder Frankrijk, Engeland en recentelijk ook de internationale treinen van de Thalys, tonen aan dat als er een platform ideaal is voor commerciële, lees betaalde, Wi-Fi dienstverlening dan is het wel de spoorwegen. Internationale onderzoeken wijzen uit dat de zakelijke reiziger de draadloze dienstverlening waardeert.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.