Entertainment
04 september 2009 - Casper de Zoete

NPO werkt aan nieuwe mobiele tv-gids

De Nederlandse Publieke Omroep werkt aan een mobiele versie van de vernieuwe tv-gids, die eerder deze week onthuld werd in het Testlab van Omroep.nl. De mobiele website zou de programma's van alle omroepen moeten gaan omvatten. 

De mobiele variant van de nieuwe tv-gids heeft in ieder geval dezelfde functionaliteit als de desktop-versie.

Op de desktop-versie kan de gebruiker een sms-alert instellen, zodat geen enkel tv- of radioprogramma meer wordt gemist. Dit kost echter wel 25 eurocent per sms'je. Daarnaast kan men een persoonlijke tv-gids samenstellen. De mobiele variant hiervan moet op korte termijn beschikbaar komen.

Naast dit alles overweegt de Nederlandse Publieke Omroep momenteel om een mobiele tv-gids-applicatie te gaan maken. De app moet een aanvulling worden op de Uitzending Gemist-applicatie en ondersteunt Symbian en Windows Mobile. De ontwikkeling bevindt zich nog in en pril stadium en daarom is het nog niet bekend of de applicatie daadwerkelijk beschikbaar zal komen voor het grote publiek. Met de applicatie zou je niet alleen programmagegevens kunnen bekijken, maar het programma zou ook tv-tips moeten gaan geven aan gebruikers.

Overigens zijn de programmagegevens van de Nederlandse tv-zenders al te raadplegen via diverse mobiele websites, waaronder die van bijvoorbeeld Nu.nl.

Over de auteur: Casper de Zoete