Accessoires
22 december 2008 - Robbert Minderhoud

NOW-Mobile verkoopt The Flip

Het ziet ernaar uit dat de in de Verenigde Staten uitermate populaire FlipVideo, ook zijn weg gaat vinden naar de lage landen. FlipVideo is een compacte en stijlvolle camcorder met ongeveer een uur opnamecapaciteit. FlipVideo is door de verschillende kleuren ook een aantrekkelijk product om te zien. Via een uitklapbare USB-aansluiting kunnen de geschoten video's zonder aanvullende software snel naar de laptop of PC worden overgezet en binnen mum van tijd op videosites als Youtube of Vimeo worden gezet.

Consumenten halen Flip-producten nu nog veelal uit de Verenigde Staten of betrekken deze via parallelle importkanalen.Het populaire kerstcadeau lijkt nu ook aan de andere kant van de oceaan zijn weg naar de consument te vinden. Het in Voorschoten gevestigde NOW-Mobile exclusief handelsagent van Palm smartphones in de Benelux heeft aangegeven het product via de officiele weg te gaan verkopen.

Er zijn in de VS vier verschillende FlipVideo- producten op de markt, waaronder de Flip Mino. Sinds kort is er ook een HD-versie van de Flip. Het is nog niet bekend welke Flip's de weg naar de winkel in de Benelux  zullen maken. Verschillende retailers en e-commerce sites zoals bijv. Coolblue hebben aangegeven interesse te hebben in het product.

Naar verwachting zullen de eerste Flip-producten tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar in de winkel liggen.

Over de auteur: Robbert Minderhoud