Nieuws
02 december 2005 - Ron Smeets

Notorious B.I.G. als ringtone

Rappers hebben vaak veel weg van kunstenaars. En dan heb ik het niet over de manier waarop ze hun auto's pimpen of de kleding die ze aanhebben, maar over het feit dat ze na hun dood soms bekender worden dan daarvoor.

Zo komt Notorious B.I.G., vermoord in 1997, binnenkort met een nieuw album uit waarop 22 nog niet eerder uitgebrachte songs staan die door vrienden als Snoop Dog, Eminem, Tupac (zelf ook al kassie wijlen), Nas en Missy Elliot, opgenomen zijn.

Het bijzondere voor ons is echter het feit dat het nieuwe album en veel van zijn eerdere hits, 60 in totaal, gelijktijdig ook als (video) ringtones uitgebracht worden. De mobiele release wordt groots aangepakt in de VS. Alle providers, netwerken en portals zullen de Notorious-Tones gaan aanbieden.

"Big was and still is a huge presence who has had a major influence on modern music and culture," aldus Sean "P. Diddy" Combs. "It is only fitting that his music now takes on a new life with ringtones, the newest use of music made popular by our kids".

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.