Nieuws
03 juni 2008 - Henri de Mooij

NOS lanceert mobiel platform

via nu.nl / ANP - De NOS heeft dinsdag een platformgepresenteerd waarmee gsm-bezitters op hun toestel onder meer het journaal en Teletekst kunnen bekijken, maar ook bijvoorbeeld rechtsreekse beelden van de Olympische Spelen.

"Het hart van het mobiele platform van de NOS is de speciaal ontwikkelde NOS Mobiel-applicatie die mensen gratis kunnen installeren op hun mobiele telefoon. Via dit stukje software krijgt het publiek direct toegang tot Teletekst, het laatste NOS Journaal, sportnieuws, weerberichten, verkeersinformatie en live televisie via de nieuwszender NOS Journaal 24 en themakanaal Politiek 24", legt een NOS-zegsvrouw uit.

Sport

"Daarnaast kunnen alle grote sportevenementen, waarvan de NOS de mobiele rechten heeft, rechtstreeks worden gevolgd. De Olympische Spelen in China zijn bijvoorbeeld via minimaal zes parallelle tv-kanalen te volgen op de mobiele telefoon. Het aanbod voor de mobiele kijker is dus breder dan de uitzendingen op Nederland 1. De mobiele kijker bepaalt via NOS Mobiel zijn eigen Olympische programma."

Uitzending gemist

Volgens de woordvoerster kan op korte termijn via dezelfde applicatie een selectie uit Uitzending Gemist beschikbaar komen. Het gebruik van NOS Mobiel is gratis, maar de dataverbinding van de mobiele telefoon kan wel extra kosten opleveren.

Test

Tot zover het persbericht. Ik heb de applicatie gedownload (sms NOS MOBIEL naar 9090) en ik moet zeggen dat het allemaal wel heel soepeltjes werkt. Op een SE k810i met de goedkoopste variant van T-mobile's PIT stream je moeiteloos het laatste journaal vanuit de trein via een overzichtelijke java applicatie. Eens temeer wordt duidelijk dat mobiel internet nu pas echt van de grond gaat komen.Gerelateerde links:
Mobiel TV (laten) kijken
Mobiel.tv initiatief met ambities
Over de auteur: Henri de Mooij