Nieuws
08 januari 2007 - Ron Smeets

Noren zijn de SMS kampioenen van 2006

Volgens het Noorse Aftenposten stuurden de Scandinaviers in 2006 ruim 4.5 miljard SMSjes.

Daarmee zijn de Noren de grootste SMS-verbruikers ter wereld met gemiddeld bijna drie SMSjes per dag, ofwel zo'n 1000 in een jaar. Nergens anders ter wereld worden zoveel SMSjes per abonnee verstuurd.

Volgens de Noorse provider NetCom stuurden haar klanten gemiddels zelfs meer dan 1200 SMSjes in het afgekopen jaar, maar dat zijn nog schattingen.

Zweden, ook een land waar mobieltjes heel erg veel gebruikt worden, moet het doen met gemiddeld 1 SMSje per mobiele abonnee per dag.Gerelateerde links:
SMS verkeer in de VS groeit met 106%
Top 10 zakelijke SMS toepassingen
SMS komende jaren fors goekoper
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.