Nieuws
15 augustus 2016 - Ron Smeets

Noord Koreaanse sporters krijgen geen Olympische Galaxy S7 Edge Een official heeft de toestellen wel opgehaald bij Samsung

Ik kan niet zeggen dat die nieuws mij heel erg verbaasde. Vlak voor de start van de Olympische Spelen in Rio deelde Samsung 12.500 Olympic Edition Galaxy S7 Edge exemplaren uit aan alle sporters en coaches die meedoen aan #Rio2016.

Zoals nu blijkt hebben de 31 Noord Koreaanse sporters het toestel nooit ontvangen. Een official van dat land heeft de toestellen wel opgehaald bij Samsung, maar volgens Radio Free Asia zou in ieder geval een van de sporters op de vraag of zij het toestel ook gekregen hebben ontkennend geknikt hebben. Meer als knikken was het niet, want dat is het enige dat Noord Koreanen publiekelijk mogen en durven doen. Al is het meestal een vorm van jaknikken dus de sporter die nu nee geknikt heeft zal binnenkort wel naar een strafkamp gestuurd worden.

Nee, zonder gekheid, want de situatie in Noord Korea is natuurlijk zeer serieus en ernstig genoeg,, ik snap eigenlijk niet dat Samsung de toestellen meegegeven heeft met een official. Het is nota bene een Zuid Koreaans bedrijf die als geen ander weet hoe de vlag er in Noord Korea bij hangt.

De vraag is nu waar de 31 Samsung smartphones nu naar toe gaan. Waarschijnlijk worden ze verdeeld onder de partijbonzen en er zullen ongetwijfeld ook een aantal exemplaren opduiken bij die oen Kim Il Un.

Triest nieuws. Zeker als je bedenkt dat een selfie van een Noord- en Zuid Koreaanse sporter enkele dagen geleden nog viral ging. Als het aan de sporters, en ik denk ook een heel groot deel van de Noord Koreaanse inwoners zelf, ligt, dan zouden beide landen al lang weer verenigd zijn en zouden de smartphones, en andere producten van Samsung, LG en westerse fabrikanten ook in Noord Korea verkrijgbaar zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.