Entertainment
12 september 2011 - Ron Smeets

Noord Korea werkt aan GPS stoorzender met 100km 'bereik'

GSM stoorzenders zijn al een bekend gegeven. Zeker in landen als Noord Korea waar democratie, vrijheid van meningsuiting en onbezorgd mobiel bellen nog ver te zoeken zijn.

Welnu, Noord Korea zou momenteel ook werken aan stoorzenders waarmee het mogelijk wordt om GPS signalen tot op 100 kilometer afstand te blokkeren. Letwel, dit is niet alleen bedoeld om het eigen volk te laten verdwalen bij ontsnappingspogingen ;-)))

Volgens FarEastGizmos wil Noord Korea de GPS stoorzenders namelijk vooral inzetten om te voorkomen dat GPS gestuurde raketten en ander oorlogstuig hun bestemming bereiken. Overigens is de technologie voor de GPS stoorzenders onder andere afkomstig uit de voormalige Sovjet Unie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.