Nieuws
03 november 2010 - Ron Smeets

Nooit meer tegen een lantaarnpaal lopen dankzij Look 'n Type

Tegenwoordig lopen steeds meer mobiele bellers al SMS'end en Emailend over straat. Los van het feit dat medeweggebruikers zich daar aan storen, lopen deze typende wandelaars natuurlijk ook het risico dat ze ergens tegen aan botsen.

Look 'n Type zou daar een opossing voor kunnen bieden. Als je met deze app typt wordt in de achtergrond het beeld van de camera van je toestel getoond. Zo kun je dus tegelijkertijd typen en obstakels ontwijken.

Look 'n Type is vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows Phone 7 toestellen van LG (de Optimus 7 dus). De Koreaanse fabrikant heeft schijnbaar meer en exclusief toegang tot de camera en video API's van het nieuwe mobiele Microsoft OS.

Helemaal nieuw is dit overigens niet want ruim een jaar geleden schreef ik al iets over Walk 'n Email, een vergelijkbare applicatie voor de iPhone. Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.