Accessoires
20 december 2012 - Ron Smeets

Nooit meer in de knoop: een elastische headset

Bekabelde headsets zijn vaak een bron van ergernis. Ze raken in de knoop, zelfs als je ze niet gebruikt, en worden mede daardoor ook vaak getroffen door kabelbreuken. In het verleden waren al oplossingen daarvoor te zien. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de draadloze headset (duhhh! ;-)) maar ook oprolbare varianten, ingebowud zelfs, kwamen al eens voorbij.

Nu is er ook eentje met elastische kabels. Die kun je tot acht keer langer uitrekken waardoor, in ingegtrokken vorm, de kans op knopen een stuk kleiner wordt.

De technologie hierachter is op zich wel bijzonder. De headset heeft namelijk wel gewoon kabels met een metalen kern. Dat nieuwe metaal is dus elastisch. Hieronder staat een demo video ervan. Het is nog allemaal in ontwikkeling dus verwacht ze niet al te snel in de winkels ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.